Veelgestelde vragen

We beantwoorden graag al je vragen! Staat jouw vraag er niet tussen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Jongeren

Wat leuk dat je wilt gaan werken als aandachtschenker! Om te starten als aandachtschenker bij Stichting Jord, is het eerst belangrijk om te weten of het iets voor je is. Kom daarom langs op een van onze open dagen. Hier vertellen we je meer over wat het betekent om aandachtschenker te worden bij Stichting Jord. We horen natuurlijk ook graag meer over jou. 

Ben je na het bezoek aan de open dag nog steeds net zo enthousiast (of nóg enthousiaster)? Dan volgt er een assessment. Dit is een soort opdracht waarbij we kijken hoe je omgaat met bepaalde situaties. Je kunt ons hier laten zien wat je allemaal in huis hebt. 

Als dit goed gaat, begin je aan de JORD TalentSchool. Dit is een opleiding waarbij we je alles leren wat je moet weten om een echte aandachtschenker te worden. Na het afronden van de JORD TalentSchool ontvang je van ons een certificaat. Je bent nu klaar om te gaan werken als aandachtschenker, gefeliciteerd!

Meld je hier aan voor de open dag.

Ben jij een sociaal persoon en vind jij het leuk om te horen welke verhalen andere mensen te vertellen hebben? Dan is de kans groot dat jij geschikt bent om een aandachtschenker bij Stichting Jord te worden! Mocht je nog twijfelen, kom dan naar ons volgende kennismakingsmoment. Tijdens dit moment krijg je uitgelegd wat Stichting Jord doet, wat de baan ‘aandachtschenker’ inhoudt en wat er van jou verwacht wordt. Kortom, je krijgt inzicht of deze baan bij jou past én je kan al jouw vragen stellen om de twijfel weg te halen. Meld je dan aan voor het volgende kennismakingsmoment.

Iedere week dien je minimaal 3 uur beschikbaar te zijn, omdat de bezoekmomenten in blokken van drie uur worden ingedeeld.

Per week kan je maximaal 9 uur aandacht schenken aan ouderen. Het is namelijk een bijbaan voor naast de middelbare school of studie.

Als aandachtschenkers ga je op bezoek bij twee soorten ouderen: ouderen die in een woonzorgcentrum wonen én ouderen die op een privéadres wonen. Omdat het een lokale bijbaan is, zul je nooit ver van huis zijn.

Nee, de baan aandachtschenker is een bijbaan, geen vakantiebaan. Als aandachtschenker ga je namelijk bij ouderen op bezoek en het is de bedoeling dat je een band met deze ouderen opbouwt. Dat is niet mogelijk als je alleen in de vakantie bij de ouderen op bezoek gaat. Vandaar dat de baan aandachtschenker inhoudt dat je elke week op hetzelfde tijdstip bij een oudere op bezoek gaat voor een langere periode.

Je gaat met zijn tweeën op stap als je een bezoek brengt aan een oudere die thuis woont. Indien je op bezoek gaat bij een oudere die in een woonzorgcentrum woont, dan ga je alleen op pad. Dat komt doordat er bij een woonzorgcentrum altijd een zorgmedewerk(st)er op de afdeling aanwezig is, waardoor er dan minder verantwoordelijkheid bij de jongere ligt. Daarom is het mogelijk om alleen op pad te gaan.

Ouderen

Wat leuk dat u een aandachtschenker over de vloer wilt! Het enige dat u hoeft te doen is ons formulier invullen. Wij nemen vervolgens contact met u op voor het doorspreken van de details.

Jazeker. Meld uzelf aan of laat iemand anders dit voor u doen.

Maar natuurlijk! U kunt zichzelf aanmelden of iemand anders dit laten doen.

Ouders van aandachtschenkers

Het is een betekenisvolle bijbaan, omdat de aandachtschenkers echt van betekenis zijn voor de ouderen. Dat komt doordat de ouderen eenzaam zijn. Hoe fijn is het dan als een Jord aandachtschenker iedere week één uur oprechte aandacht komt schenken? Onze jongeren creëren op deze manier een glimlach op het gezicht van de ouderen. De ouderen maken de bijbaan op hun beurt betekenisvol voor de jongeren, door hun kennis en ervaring met hen te delen. Hier kunnen de jongeren een hoop van opsteken en leren.

Het kan helaas voorkomen dat een oudere komt te overlijden. Dit is natuurlijk erg vervelend voor een jongere, die een band heeft opgebouwd met deze persoon. In dit geval heeft Stichting Jord een team psychologen en welzijnscoaches van Act Together klaarstaan, die direct de hulp kunnen bieden die de jongeren dan nodig heeft.

Particuliere donateurs

Wat fijn dat je Stichting Jord een warm hart toedraagt! Met iedere donatie verlichten wij het gevoel van eenzaamheid onder ouderen. Doneren is heel eenvoudig, ga naar Doneren - Jord

Je kiest vervolgens het gewenste bedrag en de frequentie. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig te schenken, maar kunt ook gaan voor een maandelijks of jaarlijkse schenking. 

Vul nu je gegevens in en klik op 'Schenk mee'. Je hebt nu gedoneerd. Bedankt namens Stichting Jord!

Jazeker! Stichting Jord beschikt over een ANBI status.

Zakelijke sponsoren

Ontzettend fijn dat jij en je bedrijf Stichting Jord een warm hart toedragen! Met iedere donatie verlichten wij het gevoel van eenzaamheid onder ouderen. Doneren is heel eenvoudig, ga naar Sponsorproposities - Jord.

Je kiest vervolgens het gewenste bedrag en de frequentie. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig te schenken, maar kunt ook gaan voor een maandelijks of jaarlijkse schenking. 

Vul nu je gegevens in en klik op 'Schenk mee'. Je hebt nu gedoneerd. Bedankt namens Stichting Jord!

Iedere bijdrage wordt enorm gewaardeerd. Want niet alleen met een financiele bijdrage kunnen wij onze missie verder uitdragen. Er zijn ook andere opties, denk bijvoorbeeld aan:

  • Het faciliteren van een trainingslocatie voor het trainen van onze aandachtschenkers
  • Het verspreiden van de missie van Stichting Jord binnen je netwerk in het kader van naamsbekendheid
  • Het bieden van advertentieruimte, online of offline
  • Het faciliteren van Jord-kleding

Jazeker! Stichting Jord beschikt over een ANBI status.