Eenzaamheid verlichten

De oudere generatie beschikt over veel waardevolle levenservaring. Jongeren zijn enorm leergierig. Hoe mooi is het om een kennisoverdracht te laten plaatsvinden tussen jong en oud? Stichting Jord verbindt jong met oud en zorgt voor duurzame relaties. Dit doen wij door het schenken van oprechte aandacht aan mensen die gevoelens van eenzaamheid ervaren.

Wij vinden het namelijk zonde dat alle prachtige verhalen en ervaringen van de oudere generatie niet doorgegeven worden. Op latere leeftijd is het echter steeds vaker voorkomend dat momenten van oprechte aandacht afnemen. Hier komen de opgeleide aandachtschenkers van Jord in beeld. 

Zij komen langs bij ouderen, zowel thuis als in woonzorgcentra, en luisteren naar alle boeiende verhalen van vroeger. Hier leren zij op hun beurt weer ontzettend veel van. Bovendien nemen we op deze manier een stukje van het gevoel van eenzaamheid bij ouderen weg. Dit doen we bij ouderen in woonzorgcentra en bij thuiswonende ouderen.

Vragen over Stichting Jord of onze aandachtschenkers? Bekijk hier onze veelgestelde vragen.

Hanne en Kes op bezoek bij Mevrouw Wouda
Mevrouw Straatman is kabouters aan het spotten!
Xander op pad met Mevrouw Dijkstra
Valerie met haar bonusoma Mevrouw van Zeggeren
Previous
Next
Wanneer kom ik in aanmerking voor het ontvangen van oprechte aandacht?

U bent een enthousiaste senior vol met levensvreugde en heeft een schat aan ervaring en verhalen over vroeger. Misschien bent u wel geschiedenisleraar geweest of heeft u bijzondere reizen gemaakt waarover u kunt vertellen. Het enige dat nog mist is een luisterend oor. U vindt het leuk om uw kennis en wijsheid te delen met enthousiaste jongeren. U vindt het leuk om de jongeren te vertellen over uw leven.

U draagt hiermee niet alleen bij aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van jongeren, maar creëert ook een gezellige en betekenisvolle ontmoeting tussen verschillende generaties. De jongeren van Stichting Jord komen graag bij u op bezoek.

Deze warme aandacht wordt graag geschonken en is geheel kosteloos! Dat is mogelijk, omdat Stichting Jord financieel gesteund wordt door particulieren, bedrijven, stichtingen en overheden.

Het maakt dus niet uit of u € 1 of € 1.000.000 euro op uw bankrekening heeft staan. Aandacht is voor iedereen, vindt Jord. Het is echter wel mogelijk om extra aandachtsuren in te kopen. Stichting Jord biedt 1 uur per week oprechte aandacht. Vindt u het leuk om vaker een aandachtschenker over de vloer te krijgen? Dan kunt u, op basis van beschikbaarheid, extra aandachtsuren bij ons inkopen voor € 12,50 per uur.