IMG_79592

Persbericht – Ouderen zullen jongeren een zorg wezen

DOORN – Vanaf 1 juni 2021 zullen de bewoners van Het Zonnehuis in Doorn jongeren een zorg wezen – letterlijk. De door Stichting Jord getrainde jongeren zijn deze maand namelijk hun bijbaan in het Doornse woonzorgcentrum gestart. Elke week komen zij per bewoner één uur oprechte aandacht schenken. Deze aandachtsmomenten bestaan bijvoorbeeld uit het maken van een praatje, het spelen van een spelletje of het maken van een gezonde wandeling. Jord en QuaRijn zijn trots op deze samenwerking, die het leven van zowel ouderen als jongeren verrijkt.

Een waardevolle wisselwerking voor jong en oud
Een op de tien 75-plussers voelt zich soms eenzaam. Het aantal leeftijdsgenoten vermindert en familieleden hebben niet altijd tijd om elke dag langs te komen. Toch zitten deze ouderen nog vol levenskracht en wijsheid. Zaken die zij maar wat graag delen met de jongere generatie. Dit is waar de Jord aandachtschenkers in beeld komen. Deze naar schoolgaande jongeren (15-19 jaar oud) schenken lokaal aandacht aan de ouderen. Dit doen zij als ware het hun eigen familie is. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat beide partijen elkaar een waardevolle bijdrage leveren. De positieve aandacht tovert een glimlach op het gezicht van de ouderen en brengt de jongeren de benodigde levenslessen bij.

Professioneel getrainde aandachtschenkers
Aandachtschenker word je niet zomaar; hier gaat een professionele training aan vooraf. Zo hebben de jongeren een training ‘Motoriek bij ouderen’ gevolgd, herkennen zij de eerste tekenen van dementie en zijn zij communicatief en sociaal vaardig. De jongeren van Jord komen altijd uit de buurt en zijn in het bezit van een VOG-verklaring. Dit maakt hen een waardevolle aanwinst voor ieder woonzorgcentrum. Maar ook voor thuiswonende ouderen staat Jord klaar. Eenzaamheid komt immers overal voor. De betekenisvolle bijbaan van de aandachtschenkers brengt jongeren bovendien een stap dichter bij een baan in de zorg.

Help Jord aandacht te schenken
Draag jij ouderen en jongeren een warm hart toe? Doneer dan aandachtsuren aan Jord. Met eenzelfde donatie doneer je zowel aandachtsuren aan ouderen als aandachtsuren aan jongeren. Hiermee help je jongeren zich verder te ontwikkelen en tover je bij ouderen een glimlach op hun gezicht! Kijk voor meer informatie op www.jord.nl/doneren.

Heb je zelf iemand in je omgeving die extra aandacht kan gebruiken? Meld deze persoon dan aan via de website: https://www.jord.nl/eenzaamheid/.

Lees hier meer over Het Zonnehuis in Doorn.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Toestemming incasso

Door dit formulier te versturen, geef je toestemming aan Stichting Jord (IJskelderlaan 1, 3941 HS Doorn, Incassant ID: NL44ZZZ809116330000) voor het sturen van een incasso-opdracht naar jouw bank om je bijdrage van je rekening af te schrijven. Als je het niet eens bent met deze afschrijving kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank (vraag je bank naar de voorwaarden).