Aandacht voor elkaar? Een glimlach op je gezicht!

Betekenisvolle verbindingen creëren tussen jong en oud

Het is geen nieuws dat Nederland veel eenzame ouderen telt. Daarnaast zitten jongeren in de leeftijd van 15-19 jaar te springen om een goed betaalde bijbaan. Stichting Jord schenkt aandacht aan jong en oud. 

Jongeren
Een waardevolle bijbaan in het sociale domein. Met veel aandacht voor begeleiding en teamspirit. Voordat jongeren als ‘aandachtschenker’ aan de slag gaan bij Jord, nemen zij deel aan een 6-daagse opleiding in de Jord Talent School! Daarna mogen zij op pad om ouderen te bezoeken als ‘praatjesmaker’ en spelletjes- of wandelmaatje. Zorg verlenen is geen onderdeel van de bijbaan. Wel zijn ze getraind om alert te zijn op eventuele zorgvragen van ouderen. Zij hebben een signaleringsfunctie. Een teamleider ziet erop toe dat meldingen terechtkomen bij de zorginstanties of betrokken familieleden.

Ouderen
Met de bijdragen van onze donateurs kunnen we eenzame ouderen wekelijks blij maken met bezoek van onze jongeren. De resultaten? Lichtpuntjes op de dag en verlichte eenzaamheid bij ouderen. Voldoening en sociaal-maatschappelijke werkervaring voor de jongeren. En verlichting van de druk op zorgmedewerkers. Zo raakt de aandacht van Stichting Jord iedereen op een positieve manier. Jongeren, ouderen, particulieren en bedrijven. En creëren we samen een leefbare samenleving.

Stichting Jord kan niet bestaan zonder financiële steun en zegt namens alle jongeren en ouderen alvast… bedankt voor uw steun!

Samen aandacht schenken

Dát is onze bijdrage