IMG_9001-bewerkt

Stichting Jord en Jo Visser fonds vieren feest bij Het Zonnehuis in Doorn

Er is elke dag wel een reden voor een feestje! Vooral als je in Het Zonnehuis in Doorn woont. Bewoonster Annemiek Lanphen kan hier al 40 jaar over meepraten – zo lang woont zij hier al. Daarom werd zij verblijd met een dag vol verrassingen. Ook was het op deze dag precies 100 jaar geleden dat Vereniging Het Zonnehuis bij Koninklijk Besluit werd goedgekeurd. Stichting Jord was hier uiteraard bij, samen met het Jo Visser fonds en QuaRijn.

Dubbel feest met Stichting Jord

Dinsdag 21 juli 2021 was het zover: het was groot feest bij Het Zonnehuis in Doorn. Het Jo Visser fonds, verantwoordelijk voor het oprichten van de verschillende Zonnehuizen in Nederland, vierde haar 100-jarig bestaan. De stichting zet zich in voor de waardigheid van het leven van kwetsbare ouderen met een verminderde regie (of verlies aan regie) over het eigen leven. Dit doen ze omdat ze vinden dat chronisch zieken en ouderen een waardig verblijf verdienen. Zo ook Annemiek Lanphen, die op 24-jarige leeftijd een levens veranderende val van de trap maakte. Hierdoor kwam zij in Het Zonnehuis, onderdeel van QuaRijn, terecht. Somber is ze er echter niet onder. Wie Annemiek ontmoet kan niet om haar vrolijke lach heen.

Een bijzondere dag voor Annemiek Lanphen

Om deze bijzondere feiten eer aan te doen, staken de verschillende partijen de neuzen bij elkaar. Zo werd er een leuk dagprogramma gemaakt om Annemiek te verrassen. Ze ontving een mooie bos bloemen en een symbolische waardecheque van € 100-, Stichting Jord, gesponsord door het Jo Visser fonds. Hiermee kunnen wij meer ouderen zoals Annemiek oprechte aandacht schenken. Uiteraard doen we dit zolang het nodig is en niet enkel voor de waarde van de cheque.

Aandacht van de lokale media

De feestelijke dag ging niet onopgemerkt aan de lokale media voorbij. RTV Utrecht maakte hier een item over:

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/unieuws/20210721-1700/

Ook waren we te horen op de radio:

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/radiomutrecht/aan-tafel/20210721-1200/.

Stichting Jord Het Zonnehuis Doorn Annemiek Lanphen Maartje van der Hammen

Help ons aandacht schenken

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Wij zijn blij dat we ouderen zoals Annemiek een hart onder de riem kunnen steken. Onze jongeren gaan dan ook met veel plezier naar hun werk. Hier is echter wel budget voor nodig. Wil jij ons helpen om oprechte aandacht te schenken aan ouderen met een gevoel van eenzaamheid? Bekijk dan de doneermogelijkheden.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Toestemming incasso

Door dit formulier te versturen, geef je toestemming aan Stichting Jord (IJskelderlaan 1, 3941 HS Doorn, Incassant ID: NL44ZZZ809116330000) voor het sturen van een incasso-opdracht naar jouw bank om je bijdrage van je rekening af te schrijven. Als je het niet eens bent met deze afschrijving kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank (vraag je bank naar de voorwaarden).