Lotte van der Horst Jacomij Stichting Jord Wijk bij Duurstede

Gewaardeerde partner Jacomij: ‘’Door jongeren & ouderen met elkaar te verbinden vang je twee vliegen in één klap.’’

Een van de betrokken bedrijven die Stichting Jord heeft gesponsord is Jacomij Metalen & Jacomij Electronics Recycling. Dit familiebedrijf in Wijk bij Duurstede is begonnen als handelskantoor in Amsterdam en is door de jaren heen telkens verder uitgebreid. Vandaag de dag beschikken zij over 70.000 m2 aan opslag voor non-ferro metalen en elektronica. De actualiteit van het thema eenzaamheid zorgde ervoor dat Jacomij besloot zijn steentje bij te dragen. En daar zijn wij ontzettend blij mee!

Een familiebedrijf dat van alle markten thuis is

Jacomij vindt zijn oorsprong in 1969 te Amsterdam. Eind jaren tachtig vestigde ze zich in Wijk bij Duurstede. Sindsdien is Jacomij een toonaangevend bedrijf in de Wijkse gemeenschap. Lotte van der Horst, Commercial Backoffice & HR Assistant: ‘’Alle afgedankte apparaten die je inlevert bij de gemeentewerf in Wijk bij Duurstede komen bij ons terecht. Ook ontvangen wij vanuit diverse andere gemeenten de elektronicacontainers. De apparaten worden vervolgens ontdaan van onzuiverheden, waarna deze materialen verder gerecycled kunnen worden door een eindverwerker’’. Naast elektronica handelen wij wereldwijd in metaal afvallen/legeringen en katalysatoren.

Op welke manier houdt Jacomij zich bezig met duurzaamheid?

Lotte: ‘’We willen ervoor zorgen dat elektronica en metalen op een juiste manier gerecycled worden. Verder hebben we alle verlichting aangepast naar ledverlichting, heeft het dak van onze Electronics afdeling 804 zonnepanelen, vervangen we heftrucks door elektrische varianten en houden we dankzij onze eigen technische dienst zoveel mogelijk onderhoud in eigen handen.’’

De grootste uitdaging van een elektronica recyclingbedrijf

Een groot bedrijf brengt grote uitdagingen met zich mee. Maar wat is nu de grootste uitdaging? Lotte: ‘’Veel elektronische apparaten bevatten tegenwoordig batterijen. Als de batterijen niet separaat worden ingeleverd door de consument en onjuist worden ingezameld, kan dit brandgevaar veroorzaken. Wij bewerken deze partijen dan ook altijd met extra zorg en aandacht.’’

Waarom is een donatie doen aan Stichting Jord aan te raden?

‘’We vinden Stichting Jord een oprecht doel omdat het écht aandacht geeft aan elkaar. Door jongeren en ouderen met elkaar te verbinden vang je twee vliegen in één klap. Iedereen heeft aandacht nodig, zeker in deze moeilijke tijd waarin we door de coronacrisis steeds duidelijker ondervinden wat eenzaamheid met de mens, zowel jong als oud, doet.’’ Daarom ondersteunt Jacomij Stichting Jord van harte!

Bijdragen aan de missie van Stichting Jord? Doe dan een donatie! Dit kan zowel particulier als zakelijk. Iedere donatie helpt ons om meer jongeren op te leiden en meer ouderen met een eenzaamheidsgevoel aandacht te schenken. Daar wordt iedereen beter van. Doe ook mee!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Toestemming incasso

Door dit formulier te versturen, geef je toestemming aan Stichting Jord (IJskelderlaan 1, 3941 HS Doorn, Incassant ID: NL44ZZZ809116330000) voor het sturen van een incasso-opdracht naar jouw bank om je bijdrage van je rekening af te schrijven. Als je het niet eens bent met deze afschrijving kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank (vraag je bank naar de voorwaarden).