Girl in blue jeans and black sneakers writing lecture in big textbook, sitting on the floor with college friends. Young man typing message on phone while other students working with laptops.

Fors minder WW-uitkeringen voor jongeren

Goed nieuws! Het aantal WW-uitkeringen voor jongeren is gedaald. In vergelijking met juni 2021 is het percentage dat deze uitkering ontvangt gedaald met 13,9 procent. Dit is natuurlijk positief, maar we zijn er nog niet. De nettoarbeidsparticipatie onder jongeren is namelijk nog niet terug op het niveau van begin vorig jaar.

Jongeren weer aan de bak

Het aantal WW-uitkeringen voor jongeren tot 27 jaar was eind juni 2021 met 13,9 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Vergeleken met eind juni 2020 ligt het aantal lopende WW-uitkeringen voor jongeren 61,1 procent lager. Dit volgens cijfers van het CBS. In juni nam vooral het aantal werkende jongeren sterk toe, maar de nettoarbeidsparticipatie onder jongeren is nog niet helemaal terug op het niveau van begin vorig jaar. In januari 2020 was deze 66,1 procent tegenover 63,9 procent in juni van dit jaar.  De cijfers gaan dus de goede kant op, maar er is nog werk aan de winkel.

Werken vanuit intrinsieke motivatie

Hoewel vakkenvuller in 2019 nog steeds het meest populaire bijbaantje onder jongeren was, bleek dit ook de bijbaan waar jongeren het minst tevreden over waren. Niet zo gek misschien, als je je bedenkt dat jongeren steeds vaker voldoening uit hun werk willen halen. De lokale supermarkt is hiervoor dan wellicht niet de aangewezen plek. Intrinsieke motivatie speelt hierbij een grote rol. Je werkt immers beter wanneer je jezelf met heel je hart en ziel inzet.

Jongeren: doe wat je leuk vindt!

Werken bij Stichting Jord is niet zomaar een bijbaan. Onze aandachtschenkers hebben zich aangemeld omdat ze het werk oprecht leuk vinden. Dit maakt hen stuk voor stuk waardevolle aanwinsten voor zowel ons, de ouderen en de maatschappij. Wil jij bijdragen aan het opleiden van nieuwe aandachtschenkers? Of wil je uren schenken zodat de jongeren vaker op pad kunnen? Daar zijn wij ontzettend blij mee! Bekijk de donatiemogelijkheden hier.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Toestemming incasso

Door dit formulier te versturen, geef je toestemming aan Stichting Jord (IJskelderlaan 1, 3941 HS Doorn, Incassant ID: NL44ZZZ809116330000) voor het sturen van een incasso-opdracht naar jouw bank om je bijdrage van je rekening af te schrijven. Als je het niet eens bent met deze afschrijving kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank (vraag je bank naar de voorwaarden).