Waarde hechten aan aandacht; waarom en hoeveel?

Samen aandacht schenken

Het is geen nieuws dat ons land veel eenzame ouderen telt. Daarnaast zitten jongeren te springen om een bijbaan. Stichting Jord schenkt aandacht aan beide doelgroepen. Lees hieronder hoe wij giften van donateurs aanwenden om jong en oud te verbinden.

JONGEREN
Een betekenisvolle bijbaan in het sociale domein. Met veel aandacht voor begeleiding en teamspirit. Voordat jongeren als ‘aandachtschenker’ aan de slag gaan bij Jord, nemen zij deel aan een gedegen opleiding. Daarna mogen zij op pad om ouderen te bezoeken als ‘praatjesmaker’ en spel- of wandelmaatje. Zorg verlenen is geen onderdeel van de bijbaan. Wel zijn ze getraind om alert te zijn op zorgvragen van ouderen. Denk aan het signaleren van onvoldoende persoonlijke hygiëne of het nakijken van de koelkast op etenswaren waarvan de houdbaarheid is verstreken. Een teamleider ziet erop toe dat meldingen terechtkomen bij de zorginstanties of betrokken familieleden.

OUDEREN
Met giften van onze donateurs kunnen we eenzame ouderen wekelijks blij maken met bezoek van jongeren. Resultaten? Lichtpuntjes in de dag en warme gevoelens voor de ouderen. Voldoening en werkervaring voor de jongeren via een betekenisvolle bijbaan. En verlichting van de druk op de zorgmedewerkers. Zo raakt de aandacht van stichting Jord velen op een positieve manier.

Stichting Jord kan niet bestaan zonder financiële bijdragen en zegt namens alle jongeren en ouderen: heel hartelijk dank!

Samen aandacht schenken

want aandacht is het mooiste geschenk